FŐOLDAL CÉGISMERTETŐ TERMÉKEINK RENDELÉS KAPCSOLAT AKCIÓINKSEPTONIC, SEPTIFORTE TERMÉKEK


SEPTIFORTE 1 kg.


Cikkszám: 000701
Környezetbarát termék, 100%-ban természetes, biológiailag teljesen lebontható anyagokat tartalmaz!
A SEPTIFORTE egy új, francia biotechnikai termék. Rendszeres használata a csatornázatlan területen lakókat sok kellemetlenségtől és felesleges pénzkidobástól kíméli meg

A SEPTIFORTE rendszeres használatának eredménye:

 • Minimumra csökkenti a szippantás szükségességét.
 • Elhárítja a dugulást, megszünteti illetve megelőzi a csatornarendszer és a szikkasztó emésztőgödör elzsírosodását.
 • Eltünteti a kellemetlen szagokat.
 • Biztosítja az egész rendszer zavartalan működését.
Egy-egy zacskó, mintegy 100 millió hasznos, speciálisan erre a célra tenyésztett baktériumot tartalmaz. Ez a baktériumtömeg helyreállítja a rendszer biológiai egyensúlyát, elbontja a lerakódásokat és biztosítja a további zavartalan működést.

Az emésztőgödörben végigmenő folyamatok:

Az emésztőgödörbe folyó háztartási szennyvizek sok konyhai zsiradékot, apróbb, nagyobb szilárd részecskét tartalmaznak. Ezeket dolgozzák fel a gyűjtőmedencében milliószámra elszaporodott hasznos baktériumok. Először a baktériumtömeg által termelt anyagok (enzimek) elbontják, darabokra tördelik a szilárd anyagok nagy molekuláit, és így azok elkeverednek a folyadékkal, már nem túl nagyok a baktériumok számára. Ezután a baktériumok "megeszik" a szennyeződéseket, vagyis részint saját élő anyagukká, részint gázokká illetve szervetlen anyagokká alakítják azokat.

SEPTIFORTE

18+2 zacskós - 500 gr.


Cikkszám: 000718

A rendellenes működés okai:

 • Az emésztőgödör használatával kapcsolatos problémák (főleg a túl gyakori szippantás igénye) oka mindig a hasznos baktériumok mennyiségével függ össze. A mai háztartásokban igen sokféle vegyi anyagot használnak. Ezek egy része elpusztítja a hasznos baktériumokat is. Vannak olyan szerek (mosóporok, stb.) amelyek nem ölik el a baktériumokat, de lassítják működésüket. A szennyvíz mennyisége és a belekerülő szennyezőanyagok tömege is növekszik, így ugyanannyi baktériumra több lebontandó anyag jut.
 • A lerakódó zsírok eltömítik a szikkasztófelületet vagy magát a csatornát, és a szennyvíz túlfolyik, vagy igen gyakori szippantás válik szükségessé.
A felsorolt esetekben a probléma oka a biológiai egyensúly felborulása volt, vagyis a rendszerben vagy kevés a baktérium, vagy nem olyan fajtájúak, amelyek képesek pl. a zsírokat elbontani.
A következmény: dugulás, bűz, szennyvízkiömlés vagy gyakori költséges szippantás.

Használati utasítás:

A SEPTIFORTE egyaránt használható téglával kirakott, beton vagy műanyag aknáknál is. Hatásos egy vagy többrészes aknáknál, WC szennyvíznél, háztartási szennyvíznél (konyhai, fürdőszobai, mosógépi szennyvizeknél).

SEPTIFORTE

10 zacskós - 250 gr.


Cikkszám: 000710
 1. Első alkalommal, a szippantás után: 2 adag/3m3, utána hetenként 1-1 adag/3m3. Hosszabb használaton kívül helyezés után, kellemetlen szagok, dugulás esetén, nagy mennyiségű tisztítószer használata után, ha valaki a családban antibiotikumot szedett vagy hirtelen megnövekedett terhelés esetén: 2-2 adag/3m3 két egymást követő napon, utána hetenként 1-1 adag/3m3.
 2. általános, karbantartó kezelés: hetenként 1-1 adag/3m3
A fent javasolt adagolási mennyiségek, egy négytagú háztartásban szokásos átlagos napi vízhasználat, illetve szennyvízképződésre vonatkoznak (kb.2-3000 liter általános szennyvíz, fürdőkád, mosdó és mosógép szennyvíz, és mintegy 1000 liter WC szennyvíz). Az adagolt mennyiséget mindig a wc kagylóba öntsük, lehetőleg este lefekvés előtt és 2-3-szor öblítsük le vízzel.
Gyermekek elől elzárva tartandó!

SEPTONIC

4 zacskó - 71 gr.


Cikkszám: 0800-0

SEPTONIC

12 zacskó - 213 gr.


Cikkszám: 0800-1

SEPTONIC TANKS

1,36 kg.


Cikkszám: 0500-8

Mit tud a septonic:

 • Elbontja az állati, növényi zsiradékokat, étolajat, keményítőt, proteint, szénhidrátokat, általában minden szerves lerakódást.
 • Megakadályozza az emésztő – csatorna – lefolyórendszer ki és befolyóinak eldugulását.
 • Eltünteti, lényegesen csökkenti a kellemetlen szagokat, bűzt.
 • Helyreállítja az emésztő és lefolyórendszer normális biológiai működését, egyensúlyát.
 • Lényegesen csökkenti a költséges szippantás gyakoriságát.

Mindezt egy mintegy 4 heti rendszeres kezelés eredményeként. A Septonic egy 50 éves, sikeres, eredményes múltra tekint vissza az Egyesült államokban, Kanadában, ahol mintegy 45 millió család használja rendszeresen. Magyarországon 1991. óta sikeresen forgalmazzuk. Mivel csak természetes biológiai anyagokat tartalmaz nem rongálja, korrodálja lefolyórendszerét, mint azt a különböző lúgos, savas vegyianyagok teszik.

Használati utasítás:

 1. Emésztőgödör – akna – szeptik tank 1900 – 2000 liter űrtartalomra számítva, öntsünk be egy zacskó tartalmát a WC kagylóba és öblítsük le. Ezt ismételjük meg a következő négy-öt héten, hetenként egyszer. Ezután már elegendő havonta egyszer. Ha emésztőnk, lefolyórendszerünk már nagyon elszennyezett, nagyon bűzlik, célszerű a fenti adagolás megduplázása. Leghatásosabb, ha este, lefekvés előtt adagoljuk, mikor a lefolyórendszer már nem lesz igénybevéve.
 2. Konyhai mosogató, fürdőkád lefolyó, mosdó dugulásánál. A dugulás erősségétől függően öntsünk egy vagy két zacskót, este lefekvés előtt, a lefolyó nyílásba. öblítsük le mintegy 250 – 350 ml vízzel, hagyjuk hatni lehetőleg 24 órán keresztül.
 3. Udvari WC. öntsünk be egyszerre, egyenletesen elszórva, mind a négy zacskó tartalmát. A felhalmozódott ürülék jelentős része cseppfolyóssá, folyékonnyá és szagtalanná válik. Az udvari WC rendszeres használata esetén, a szükséglet szerint a kezelést minden két hónapban, egyszer ismételjük meg.
 4. Kémiai – Hordozható WC. Rendszeres használata esetén, hetenként 1 – 1 zacskó.

Az adagolókanál mintegy 18 g-ot tartalmaz, tehát a doboz tartalma mintegy 76 adagoló vagy merőkanál. Tartsuk a dobozt lezárva, nedvességtől óvva, száraz helyen. KANADAI TERMÉK, Országos Közegészségügyi Intézet eng. Száma: 11455/91.
Gyermekek elől elzárva tartandó!


SEPTONIC AKTÍV GÉL

1000 ml.


Cikkszám: 0800-3

Különleges tartós hatás:

 • Szagtalanít, kellemes citrom illatot áraszt.
 • Tisztító és vízkőoldó hatású. Kíméletesen távolítja el a vízkövet és minden egyéb lerakódást, szennyeződést a WC kagylóról, fürdőkádról, tusolóról, mosdóról, csaptelepről és csempéről.
 • A kezelt felületeket tartósan csillogóvá teszi.
 • Hosszantartó védelmet biztosít, karbantartja a lefolyórendszert.
 • Hatóanyaga segít a dugulás megelőzésében.

A SEPTONIC BIOLÓGIAI AKTIVÁTOR por egyidejű használatával segíti az emésztő karbantartását.

KÖRNYEZETBARÁT, a terméknek egészség- vagy környezetkárosító hatása nincs. Biológiailag teljesen lebontható anyagokat tartalmaz.

Használati utasítás:

A tartós hatás érdekében a szert használja minden héten!
Nyomja be a biztonsági kupak alsó két recés felületét, és fordítsa el.
A WC pereme alá juttatott szert 15 percig hagyja hatni, erős szennyeződés esetén használjon kefét, majd öblítse le. Mosogatóra, mosdóra, csempére, fürdőkádra, krómozott felületekre szivaccsal hordja fel, majd 10 perc múlva öblítse le. A kezelt felület sokáig megtartja fényét!
A lefolyórendszer karbantartó kezelésként 1-2 kupaknyi beöntése javasolt hetente. Leghatásosabb, este, lefekvés előtt, hogy az éjszaka folyamán zavartalanul tudjon hatni!

Gyermekek elől elzárva tartandó!